Subnavigatie

Werknemers ontevreden over hun werkplek

15 april 2019

Een prettige werkplek zorgt voor tevreden, gezonde en productiever medewerkers. Alleen hoe kan het dan dat maar 1 op de 10 werknemers tevreden is over zijn of haar werkplek? Wij geven je 6 tips hoe jij als werkgever een goede werkplek voor je personeel creëert.

  1. Concentratieruimtes

Vaak zijn kantoortuinen erg rumoerig, doordat er telefoontjes gedaan worden of collega’s onderling in gesprek zijn. Helaas zorgt dit voor enorme afleiding. Het is daarom belangrijk dat er speciale plaatsen beschikbaar zijn, waar je personeel zich terug kan trekken en geconcentreerd gewerkt kan worden.

  1. Leg de keuze bij de medewerkers

Wil je even ongestoord twee uurtjes non stop werken aan een plan of moet er juist gezamenlijk gebrainstormd worden over een bepaald onderwerp? Hoe meer je als werkgever de keuze bij de medewerkers neerlegt over waar, hoe en met wie ze werken, des te meer betrokken ze zullen zijn.

  1. Up-to-date

Zorg dat de apparatuur waarmee de medewerkers up-to-date zijn. Er is tenslotte niets vervelender dan bijvoorbeeld trage computers. Werknemers die vanuit hun werk gebruik kunnen maken van tablets, smartphones en laptops zijn gemiddeld blijer en meer betrokken, dan medewerkers die geen beschikking hebben tot deze middelen.

  1. Het moet als thuis voelen

De werkplek voor je personeel moet comfortabel voelen. Dus niet alleen een rustige werkplek draagt hier aan bij, maar ook bijvoorbeeld het zitcomfort. Ergonomisch ontworpen meubilair is van groot belang voor het welzijn van de medewerkers. En wil je het emotionele comfort verhogen? Zorg dan dat de werkruimte aanvoelt als ‘thuis’.

  1. Mensen samenbrengen

Het samenbrengen van mensen zorgt ervoor dat er ruimte is voor het ontstaan van nieuwe ideeen. Zo voelen werknemers een grotere betrokkenheid met elkaar en met het bedrijf. Maar ook de informele banden moeten in de gaten gehouden worden. Collegialiteit ontstaat ook wanneer er sprake is van een gezellige sfeer. Dit kan gecreëerd worden door bijvoorbeeld het inrichten van een koffiebar of een loungeruimte.

  1. Frisse lucht

Het nemen van pauzes en dan vooral in de buitenlucht is belangrijk voor het functioneren en te rust komen van je personeel. Zorg er dus voor dat er een mogelijkheid is om naar buiten te gaan. Of doe eens een overleg in de buitenlucht, of misschien wel wandelend. Je zal zien… dit werkt verrassend goed!

BRON: PW/Global Worklplace Report

Terug naar overzicht