Backoffice uitbesteden? Goed idee!

Backoffice is het noodzakelijk kwaad voor elke ondernemer in de flexbranche. Je moet zoveel regelen en aan nog meer dingen denken, maar komt handen te kort. Door het uit te besteden hou je dus tijd over om te doen waar blij van wordt: ondernemen. Hieronder een paar redenen waarom je backoffice uitbesteden een goed idee is.

Comfortabel ondernemen

Urenbriefje tekenen, salarisadministratie bijhouden, facturen versturen: niet iedere professional in de uitzendbranche wordt hier blij van en kiest er daarom voor de backoffice uit te besteden. Door het juridisch werkgeverschap uit handen te geven kun je je richten op waar je wél blij van wordt. Dat is dus comfortabel ondernemen.

Minder risico’s en plichten

Personeel in dienst brengt plichten met zich mee. Denk aan cao’s, wetgeving, ziekterisico, pensioenen en contractverplichtingen. Allemaal zaken die vallen onder de backoffice van een uitzend- of detacheringsbureau. Kennis opdoen en bijhouden vraagt tijd en energie. Door je backoffice uit te besteden, hou je deze tijd en energie over. Die je kunt besteden aan je core business.

Wil jij jouw backoffice uitbesteden?

Bij Anderz gáán we voor onze klanten. Dat zie, merk en voel je. En juist dat gevoel laat zich lastig in woorden omschrijven. Dat moet je … voelen.

Voorfinanciering en debiteurenbeheer

Je medewerkers worden wekelijks uitbetaald en als ondernemer ontvang je direct je marge. De 60-90 dagen betalingstermijn is vervolgens niet meer jouw verantwoordelijkheid. Hierdoor heb je geen backofficekosten, een constante cashflow en de mogelijkheid om snel door te groeien. Daarnaast wordt ook je debiteurenbeheer en facturatie overgenomen. Facturen worden direct, inclusief je commerciële marge, naar je opdrachtgever gestuurd.

Audits en wet- en regelgeving

Een heel groot voordeel: als je het juridisch werkgeverschap uit handen geeft, hoef je je niet meer druk te maken om audits en wet- en regelgeving. Je backoffice partij zorgt ervoor dat je voldoet aan alle strenge eisen, maar het kan, wanneer nodig, dat je als uitzendbureau wel gevraagd wordt mee te werken aan een audit.

Meer weten? Check al onze backofficediensten.

Samen zetten wij kwaliteit op 1

Bij Anderz for Flex staat kwaliteit bovenaan. Daarom zetten wij graag nét dat stapje extra voor onze klanten. Wij staan graag voor je klaar met:

  • De beste inhoudelijke kennis
  • Een dagdeel per maand aanwezigheid op jouw locatie
  • Deskundig advies wanneer jij dat nodig hebt