Waarom stappen uitzendbureaus vaak in mei over van backoffice dienstverlener?

Er zijn verschillende redenen waarom veel uitzendbureaus ervoor kiezen om in mei over te stappen naar een andere backoffice dienstverlener. Hieronder noemen we er een paar.

Nieuwe CAO-afspraken

In de uitzendbranche worden elk jaar nieuwe CAO-afspraken gemaakt. Deze afspraken hebben soms invloed op de werkzaamheden van de backoffice dienstverlener. Het is daarom verstandig om in mei te evalueren of de huidige dienstverlener nog steeds voldoet aan de nieuwe eisen en afspraken.

Veranderende behoeften

Uitzendbureaus groeien en veranderen voortdurend. Hierdoor kunnen de behoeften van het uitzendbureau op het gebied van backoffice dienstverlening ook veranderen. Richting de helft van het jaar is het een goed moment om te evalueren of de huidige backoffice dienstverlener nog steeds aansluit op de veranderende behoeften.

Hoe zit dat met vakantiegeld?

Het moment van overstappen naar een andere backoffice dienstverlener kan ook invloed hebben op het uitbetalen van vakantiegeld aan werknemers. Als een uitzendbureau overstapt naar een nieuwe backoffice dienstverlener in mei, dan moet er rekening worden gehouden met de uitbetaling van vakantiegeld aan werknemers die daar recht op hebben.

Het vakantiegeld is een wettelijk recht van werknemers en moet uiterlijk in juni van elk jaar worden uitbetaald. Als het uitzendbureau overstapt naar een nieuwe backoffice dienstverlener in mei, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het vakantiegeld voor die tijd wordt uitbetaald aan de werknemers.

Het is belangrijk om bij het overstappen naar een nieuwe backoffice dienstverlener rekening te houden met de regels rondom vakantiegeld en ervoor te zorgen dat werknemers op tijd hun vakantiegeld ontvangen. Dit draagt bij aan een soepele overstap en voorkomt onnodige problemen en kosten.

Wil jij jouw backoffice uitbesteden?

Bij Anderz gáán we voor onze klanten. Dat zie, merk en voel je. En juist dat gevoel laat zich lastig in woorden omschrijven. Dat moet je … voelen.

Wat kan een backoffice dienstverlener voor je doen als je zelf op vakantie gaat?

Een backoffice dienstverlener kan verschillende taken en verantwoordelijkheden overnemen gedurende een vakantie. Hieronder noemen we een aantal voorbeelden:

  • Salarisadministratie. Een backoffice dienstverlener zorgt ervoor dat de salarissen van werknemers op tijd worden uitbetaald. Dit kan bijvoorbeeld door middel van automatische betalingen of door het verstrekken van betaalopdrachten aan de bank.
  • Facturatie. Tijdens de vakantie worden alle facturen verstuurd en betaald, maar ook herinneringen en het opvolgen van betalingen worden verzorgd.
  • Administratieve taken. Zoals het bijhouden van de urenregistratie, het verwerken van ziekmeldingen en het opstellen van arbeidscontracten.

Wat ons uniek maakt, is dat we onze klanten ondersteunen tijdens hun vakantie.

We horen dan ook vaak dat dit voor met name onze kleinere klanten een reden is om over te stappen naar Anderz. Wij zijn de enige backoffice dienstverlener die helpt bij verschillende taken en verantwoordelijkheden die we volledig of gedeeltelijk overnemen gedurende een vakantie. Zoals:

  • Contact met opdrachtgevers en werknemers tijdens de vakantie van onze klant
  • Telefoon en mail, eerstelijns vragen pakken we dan op
  • Recruitment

Kortom, waarom uitzendbureaus in mei overstappen heeft verschillende redenen én voordelen. Wil je meer weten of overweeg je zelf over te stappen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Samen zetten wij kwaliteit op 1

Bij Anderz for Flex staat kwaliteit bovenaan. Daarom zetten wij graag nét dat stapje extra voor onze klanten. Wij staan graag voor je klaar met:

  • De beste inhoudelijke kennis
  • Een dagdeel per maand aanwezigheid op jouw locatie
  • Deskundig advies wanneer jij dat nodig hebt