Loonadministratie uitbesteden of zelf doen?

Die keuze is vaak persoonlijk. Als je het uitbesteedt, kies je voor gemak. Daar staan overzicht en inzicht tegenover, als je het zelf doet. Aspecten zoals complexiteit van de salarisadministratie en hoeveelheid medewerkers spelen een rol.

Uitbesteden

Kies je voor uitbesteden, dan weet je zeker dat het goed en vakkundig wordt uitgevoerd. Daarmee win je tijd en kun je je richten op je corebusiness. Want het bijhouden van een salarisadministratie betekent ook dat je structureel op de hoogte moet zijn van wet- en regelgeving. Verder geldt dat je met uitbesteden de verantwoordelijkheid uit handen geeft, waardoor er bijvoorbeeld minder risico is op fouten of zelfs boetes van de Belastingdienst.

Zelf doen

Aan de andere kant van uitbesteden staat zelf doen. Daarmee kies je weliswaar niet voor gemak en tijdswinst, maar vaak wel voor overzicht of inzicht. Dat kan tegenwoordig met slimme software, waarmee je processen kunt automatiseren. Grip en controle zijn dan ook vaak de doorslaggevende factoren om de loonadministratie in eigen beheer te doen.

Wil jij jouw backoffice uitbesteden?

Bij Anderz gáán we voor onze klanten. Dat zie, merk en voel je. En juist dat gevoel laat zich lastig in woorden omschrijven. Dat moet je … voelen.

Wij zullen de laatste zijn die jou vertelt wat je moet doen.  Net als jij, zijn wij ondernemers. Professionals die eigen keuzes maken. Wel kunnen we je adviseren of met je sparren. Plus vertellen dat áls je denkt aan uitbesteden, wij je dan graag helpen. Want je loonadministratie uitbesteden aan Anderz, dat betekent dat je ook een boel extra krijgt. Daarover lees je meer op deze pagina.

Eens sparren of van gedachten wisselen? Neem gerust contact met ons op.

Samen zetten wij kwaliteit op 1

Bij Anderz for Flex staat kwaliteit bovenaan. Daarom zetten wij graag nét dat stapje extra voor onze klanten. Wij staan graag voor je klaar met:

  • De beste inhoudelijke kennis
  • Een dagdeel per maand aanwezigheid op jouw locatie
  • Deskundig advies wanneer jij dat nodig hebt