Wat bedoel jij met ‘9-tot-5 mentaliteit’?

We hebben de vraag allemaal wel eens gehad; ‘heb je een 9-tot-5 mentaliteit?’. Of deze ‘eis’ gelezen in een vacaturetekst. Maar wat wordt er nu precies bedoeld met deze vraag?

Als je in Google intikt 9-tot-5 mentaliteit komen er aantal definities naar voren. ‘’De 9-tot-5 mentaliteit staat voor het aantal uren dat mensen voor hun werk over hebben. Iemand mét deze mentaliteit komt om 9 uur op kantoor en vertrekt stipt om 5 uur. Mensen zónder deze mentaliteit vinden het geen probleem over te werken als dat nodig is.’’ (bron: Ensie, 2013) Dit is een van de definities die naar voren kwam. Ook wordt het hebben van een 9-tot-5 mentaliteit gezien als iets waarvoor je je moet schamen.

Wil jij jouw backoffice uitbesteden?

Bij Anderz gáán we voor onze klanten. Dat zie, merk en voel je. En juist dat gevoel laat zich lastig in woorden omschrijven. Dat moet je … voelen.

Maar wat deze veel genoemde mentaliteit in zou moeten houden, is wat ons betreft toch iets anders dan het bovengenoemde. Ook bij Anderz willen we dat onze mensen geen 9-tot-5 mentaliteit hebben, maar dat betekent niet dat we van ze verwachten dat ze dagelijks (onbetaald) overwerken. Hiermee bedoelen we dat het ieders eigen verantwoordelijkheid is om zorg te dragen dat het werk wat er ligt binnen de daarvoor bestemde tijd af is. Dus besluit jij om later te beginnen of eerder weg te gaan, dan is dat prima, mits je werk niet tot maandag moet wachten, omdat jij het terras of de sportclub belangrijker vond.

Hoe is deze verwarring tot stand gekomen? Want als je van je werknemers vraagt of ze standaard willen overwerken, of ze vraagt ze toch op specifieke tijden er te zijn, geef je je werknemers dan wel de kans om zelf de verantwoordelijkheid te dragen voor het werk?

Samen zetten wij kwaliteit op 1

Bij Anderz for Flex staat kwaliteit bovenaan. Daarom zetten wij graag nét dat stapje extra voor onze klanten. Wij staan graag voor je klaar met:

  • De beste inhoudelijke kennis
  • Een dagdeel per maand aanwezigheid op jouw locatie
  • Deskundig advies wanneer jij dat nodig hebt