Weg met de rotte appels uit de mand! - column

De WTTA: natuurlijk wordt er flink op gemopperd. Al die extra regels, al dat gedoe, al dat werk: daar hebben we toch allemaal geen tijd voor? En wat duurt het straks belachelijk lang voor al die nieuwe regels gecontroleerd zijn door de inspectie-instelling, een audit gaat wel 3 dagen duren! Bovendien: het is toch helemaal niet nodig als je je gewoon aan de regels houdt? Dat klopt. Als je je gewoon aan de regels houdt niet.

 

Helaas is al jaren niet alles rozengeur en maneschijn in de uitzendbranche en flexmarkt. De afgelopen jaren zijn er steeds meer malafide partijen actief geworden in de branche. Beunhazen, die niet het belang van de werknemer maar hun eigen portemonnee vooropstellen. Deze bedrijven nemen het vaak niet zo nauw met de regels. Werknemers worden onderbetaald, hebben geen goede verzekeringen en soms wordt er zelfs helemaal geen sociale premie afgedragen.

Dit soort praktijken schaadt niet alleen de betrokken werknemers, maar ook de bedrijven die wel netjes werken. Zij moeten immers concurreren met partijen die de regels aan hun laars lappen en zo de kosten drukken.

De WTTA zorgt ervoor dat dit soort praktijken straks tot het verleden behoort. Uitzendbureaus en detacheerders moeten zich met de WTTA verplicht certificeren om hun diensten nog te mogen aanbieden. En ja, dat is best een klus. De extra administratie baart vele detacheerders wel serieuze kopzorgen. En dan is er nog de borgstelling van maar liefst 100.000 euro die startende uitzendbureaus boven het hoofd hangt.

Maar maakt dat het een slechte ontwikkeling? Nee, volgens mij niet. We gaan hier uiteindelijk allemaal de vruchten van plukken.

Wil jij jouw backoffice uitbesteden?

Bij Anderz gáán we voor onze klanten. Dat zie, merk en voel je. En juist dat gevoel laat zich lastig in woorden omschrijven. Dat moet je … voelen.

 

Voor de uitzendbureaus en detacheerders zal het certificaat werken als een keurmerk: het toont aan dat je betrouwbaar bent en je zaken goed voor elkaar hebt. Precies wat je wilt uitdragen aan je (potentiële) klant.

Voor werknemers betekent dit dat ze met een gerust hart via een uitzendbureau aan de slag kunnen. Ze weten dan zeker dat ze eerlijk worden behandeld en betaald. En ook voor de bedrijven die personeel inhuren via uitzendbureaus is deze certificering een zegen. Waar je als werkgever voorheen nog het risico liep om met een onbetrouwbare partij in zee te gaan, kun je nu veel makkelijker de goede bureaus van de malafide partijen onderscheiden. 

Kortom: iedereen blij. Behalve de beunhazen, die hebben het nakijken. Even door de zure appel heen bijten en zo alle rotte appels uit de mand werken.

Dus: driewerf hoera voor de WTTA! Of… juich ik nu te vroeg?

 

Groetjes, 

Fatima

 

PS: Ben je het er wel mee eens maar heb je er nog steeds geen tijd voor? Geen zorgen, dan besteed je je certificering toch gewoon uit? Wij zijn allang klaar en nemen ook graag jouw detachering voor onze rekening. Je kunt altijd contact met me opnemen om te overleggen!

Samen zetten wij kwaliteit op 1

Bij Anderz for Flex staat kwaliteit bovenaan. Daarom zetten wij graag nét dat stapje extra voor onze klanten. Wij staan graag voor je klaar met:

  • De beste inhoudelijke kennis
  • Een dagdeel per maand aanwezigheid op jouw locatie
  • Deskundig advies wanneer jij dat nodig hebt

Backoffice uitbesteden?


We gáán voor onze klanten. Dat zie, merk en voel je. En juist dat gevoel laat zich lastig in woorden omschrijven.
Dat moet je … voelen.

Neem contact met ons op

Nieuwsbrief


Op zoek naar de meest actuele informatie, recent nieuws en inspiratie over de flexbranche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Met exclusieve interviews en waardevolle tips. Daarmee werken we samen met jou aan een stevige arbeidsmarkt.

Schrijf je vandaag nog in