Subnavigatie

Loondoorbetaling

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)

 • Heeft Anderz zich aangemeld voor de NOW?

  Anderz komt niet in aanmerking voor de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Onze flexkrachten in fase 1/2 vallen onder het UWV en hebben daarmee recht op een ww-uitkering, wanneer hun werk ophoudt in verband met Corona. Uiteraard moet hier wel aan de richtlijn voor de ww-uitkering worden voldaan. Voor flexkrachten in fase 3/4 is het uitbetalen van het loon afhankelijk van de contractuele afspraken. 

 • Betaalt Anderz mijn loon door?

  Omdat Anderz geen aanspraak kan maken op de NOW, kunnen wij je salaris helaas niet doorbetalen. Gelukkig hebben wij in Nederland een vangnet voor de flexkrachten waarvan het werk (gedeeltelijk) wegvalt. Hiervoor kan een ww-uitkering aangevraagd worden bij het UWV. 

 • Hoe vraag ik een (gedeeltelijke) uitkering aan?
  Stopt jouw werk of valt er een deel van je werk weg? Dan kan je een WW-uitkering aanvragen bij het UWV.
   
  Een WW-uitkering vraag je aan met je DigiD. Je logt dan in met de Digid-app of met sms-controle. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan aan op digid.nl. Wees op tijd want het kan 5 dagen duren voordat u uw DigiD ontvangt.

  Vanaf 1 week voor je laatste werkdag kan je je WW-uitkering aanvragen. Dan hebben ze de salarisgegevens die nodig zijn voor de beslissing over je uitkering. Vraag een WW-uitkering tot uiterlijk 1 week na je laatste werkdag aan. Doe je dit later? Dan krijg je mogelijk tijdelijk een lagere uitkering.
  De eerste twee maanden ontvang je 75% van het WW-maandloon, vanaf de derde maand ontvang je 70% van het WW-maandloon.
   
  Meer informatie over het aanvragen van een WW-uitkering, de hoogte en berekening van de uitkering etc. vind je hier: https://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/ik-word-werkloos/index.aspx

Toch nog vragen? Wij staan voor je klaar!

Dat kan zowel telefonisch  0318 83 02 00  als via de mail info@anderz.nl

Neem contact met ons op!