Wijzigingen StiPP

2021-10-04 08:05:00

Hoewel we er nog niet over na willen denken stevenen we al met flinke vaart af op 2022. Er zullen grote veranderingen plaatsvinden in het StiPP pensioen zoals we die kennen en dat is fijn voor alle hardwerkende flexkrachten! Vanaf 1 januari 2022 hoeven zij niet meer 26 weken te werken alvorens ze recht hebben op StiPP Basispensioen, maar nog maar 8 weken!

En de flexkrachten die op 1 januari 2022 wel al langer dan 8 weken werken, maar nog geen 26 weken? Die gaan op 1 januari meteen van start met het opbouwen van StiPP Basispensioen. Er verandert niks voor de flexkrachten die al StiPP Basis- of Pluspensioen hebben.

Pensioengevend salaris

Flexkrachten bouwen over een deel van hun loon pensioen op en dit heet pensioengevend salaris. Dit pensioengevend salaris wijzigt ook per 1 januari 2022. Vanaf dan zal het beter aansluiten op het loon dat je doorgeeft voor werknemersverzekeringen. En dat maakt het voor alle partijen makkelijker en duidelijker! Deze wijziging is zowel op de Basisregeling van toepassing als op de Plusregeling.  

Vergeten jullie de wijzigingen niet op tijd door te voeren? 

Bron: StiPP

Backoffice uitbesteden?


We gáán voor onze klanten. Dat zie, merk en voel je. En juist dat gevoel laat zich lastig in woorden omschrijven.
Dat moet je … voelen.

Neem contact met ons op

Nieuwsbrief


Op zoek naar de meest actuele informatie, recent nieuws en inspiratie over de flexbranche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Met exclusieve interviews en waardevolle tips. Daarmee werken we samen met jou aan een stevige arbeidsmarkt.

Schrijf je vandaag nog in