Subnavigatie

BLOG I Weet jij wie jouw backoffice doet?

9 juni 2021

Misschien vind je dit een hele vreemde vraag. Maar steeds vaker hoor ik dat bij de grotere backofficebedrijven het contact (en dus de persoon aan de andere kant van de telefoon) onpersoonlijker wordt. Maar hoe belangrijk is het nu eigenlijk om te weten wie er aan de andere kant zit? Ik neem jullie mee in mijn hersenspinsels over dit onderwerp.

Kun jij de vraag beantwoorden hoe de persoon heet die de lonen van je uitzendkrachten overmaakt? Of wie je moet hebben voor vragen over juridische zaken? Grote kans dat je deze vragen niet kunt beantwoorden. En dat je bijna elke keer een andere naam te horen krijgt als je je backofficepartij opbelt. Maar wat doet dit met de samenwerking? En wat voor gevoel geeft het jou als klant?

Het antwoord hierop is natuurlijk voor iedereen verschillend. Al gok ik dat een meerderheid toch zal zeggen dat een persoonlijke connectie de samenwerking verbetert. En dat het jou als klant een fijner, positiever, maar ook geruster gevoel geeft. Waarom? Omdat de persoon die contact heeft met jouw klanten en uitzendkrachten weet wie jij bent en wat jouw wensen en behoeften zijn. Zo zal er ook minder snel op ongewenste wijze richting klanten en krachten gecommuniceerd worden.

Daarnaast is omgaan met geld een belangrijk aspect. Je geeft je portemonnee toch ook niet zomaar aan een vreemde? Waarom zou je dan je loonadministratie wel zomaar aan een onbekende overlaten? Persoonlijk denk ik dat we deze dingen makkelijker loslaten en hier niet meer op deze manier over nadenken: omdat we er zelf geen tijd voor hebben, onze kennis niet toereikend is, of omdat we er zelf gewoonweg geen zin in hebben.

Maar nemen we daar genoegen mee? Ik denk persoonlijk dat het antwoord hierop ‘nee’ moet zijn. Backoffice volgt niet als een trein altijd dezelfde route op hetzelfde spoor. Maar het doen van de loonadministratie betreft mensen. Het gaat om partneren, niet om éénrichtingsverkeer; het samen vormen van een geoliede machine. Mijn advies zou zijn om eens uit te proberen wat voor verschil het maakt als jij en je backofficepartij partners zijn in plaats van vreemden. Laat je me weten wat jouw bevindingen zijn?

Mocht je het nu eens zijn met mijn bovenstaande hersenspinsels? En ben je benieuwd naar of wij bij Anderz een persoonlijke band hebben met onze klanten, luisteren naar hun wensen en maatwerk kunnen leveren op basis hiervan? Kom dan gerust eens een keer langs op ons heerlijke kantoor tussen de weilanden in Otterlo. Dan bespreken we samen rustig eens die van jou. Klik hier om een afspraak te maken. Tot dan!

Gaia Smits

Nog een blog lezen? Probeer dan deze eens, of misschien is deze meer iets voor jou!

Terug naar overzicht