“Fijn dat we een bijdrage kunnen leveren.”

2022-10-31 09:00:00

Veel uitzendbureaus, van groot tot klein en in alle denkbare sectoren, merken dat ze aan slagkracht inleveren. Omdat ze te veel tijd en energie kwijt zijn aan hun backoffice. Onze Fatima vertelt erover.

Klanten krijgen weer lucht

“Veel van onze klanten komen handen te kort. Dan bedoel ik uitzendbureaus die er alles aan doen om kandidaten in te zetten op de juiste werkplekken. Door de huidige krappe arbeidsmarkt nemen werkgevers steeds vaker hun toevlucht tot uitzendbureaus om personeel voor hen te vinden. En daar loopt de werkdruk enorm op.

Werkdruk met het vinden en plaatsen van kandidaten. Maar ook met administratie, verloning en juridische vraagstukken. Mooi vind ik het, dat we na een paar weken samenwerken terugkrijgen dat onze dienstverlening echt werkt. Uitzenders krijgen weer lucht en tijd om te doen waar ze goed in zijn: personeel vinden en plaatsen. Wij doen ondertussen de rest.”

Backoffice

“We zorgen ervoor dat de hele backoffice op rolletjes loopt. Financieel, juridisch en administratief. Of we nemen een deel uit handen en verzorgen bijvoorbeeld alleen de salarisadministratie. We worden dan de juridische werkgever van de uitzendkrachten. De eindklant ontvangt van ons een factuur, onze klant ontvangt de marge.

Zo’n salarisadministratie is overigens meer dan het bijhouden en uitkeren van de salarissen. Er is specifieke kennis nodig. Wij hebben die kennis en zorgen ervoor dat de klant steeds kan zien wat we doen. Digitaal, maar ook in persoonlijke gesprekken met een vast contactpersoon.”

Verschillende manieren van verlonen

“Vaak denken klanten in eerste instantie aan verlonen op basis van payroll. Dan werven en selecteren ze zelf de kandidaat. Logisch ook, want daarin schuilt hun kracht. Toch zijn er ook klanten die kiezen voor verlonen op basis van uitzenden. Die maken dan gebruik van ons vacatureplatform Anderz Jobs. Een gebruiksvriendelijk én waardevol platform, waarop we samen op zoek gaan naar de perfecte kandidaat. Daarmee helpen we onze klanten te groeien door meer en betere sollicitanten te werven.

Het is fijn om te zien dat we met onze kennis en ervaring mooie samenwerkingen neerzetten. De arbeidsmarkt maakt rare tijden mee en met elkaar kunnen we hierin het verschil maken. Daaraan dragen we vanuit Anderz for Flex graag ons steentje bij.”

Backoffice uitbesteden?


We gáán voor onze klanten. Dat zie, merk en voel je. En juist dat gevoel laat zich lastig in woorden omschrijven.
Dat moet je … voelen.

Neem contact met ons op