Hoe begin ik met frisse moed na mijn vakantie?

2022-08-24 14:52:00

Nog even en het is zondagavond. De avond voordat je weer gaat beginnen. Je weet: die avond zit je met een knoop in je maag. Aan de ene kant kijk je terug op een lekkere vakantie, maar morgen ga je toch echt weer aan het werk. Die baan die je voor de vakantie echt tof vond. Waarom dan die knoop… Herkenbaar? Dat noemen ze de post-holiday-blues. De ene persoon heeft er meer last van dan de andere, maar voor vrijwel iedereen is opstarten na een vakantie wel een dingetje. Om de sfeer er een beetje in te krijgen, delen we een paar mooie tips met je. Zodat je snel weer lekker aan het werk bent.

#1 Activeer je mind

Voordat je aan het werk gaat, probeer jezelf in de positieve stand te krijgen. Waarmee was je bezig voor je vakantie, waarvan je energie kreeg? Welke onderdelen van je werk vind je fijn? Is dat bijvoorbeeld het contact met collega’s of klanten? Je kunt zelfs alvast vooruit dromen naar toffe dingen die je wilt gaan doen. Zoals een opleiding, cursus of gaaf project.

#2 Lekker aan de slag

Is de eerste dag aangebroken, zorg dan goed voor jezelf. Niet gelijk als een malle aan de slag, maar rustig aan. Werk je mail van boven naar onder bij en leg de lat niet te hoog. Ook is het goed om korte breaks te hebben, zeker na je vakantie. Loop geregeld weg van je werkplek en doe iets dat niet met je werk te maken heeft. Pak een glas water, schil en eet een appel of ga een blokje om. Dit geldt voor als je weer naar kantoor gaat, maar ook voor degene die vanuit huis gaat werken.

#3 Breng je vakantie naar je werk

Weer aan het werk betekent niet dat je niet mag nagenieten. Waar je ook vakantie hebt gehad, er is altijd een element van vakantie dat je naar je bureau kunt halen. Een bos zonnebloemen, een vakantiefoto als screensaver, het armbandje dat je kocht of een andere souvenir. Zo wordt de overgang van vakantie naar werk net wat gezelliger.

#4 Vakantieverhalen delen

Weet je nog, vorig jaar. Toen je op je eerste dag na je vakantie met iedereen een praatje maakte en vakantieverhalen deelde. Kan dat nu niet, omdat je bijvoorbeeld meer vanuit huis werkt? Bellen maar! (Video)bel met wat collega’s en praat over je vakantie. Vertel over hoe je hitte in Spanje vond, je gek werd van de drukte op het Nederlandse strand of in de file stond in Frankrijk. Maar vertel vooral óók welke boeken je hebt gelezen, nieuwe recepten je hebt ontdekt en hoe vaak je genoot van een wekkerloze ochtend.

#5 Plan leuke dingen met elkaar

Blijf leuke dingen doen met elkaar. Nu je weer fris aan het werk gaat, is het een uitstekend moment om dat te gaan inplannen. Ga bijvoorbeeld gezellig met elkaar lunchen buiten de deur. Of organiseer een (vrimibo) borrel op kantoor voor jou en je collega's.

Backoffice uitbesteden?


We gáán voor onze klanten. Dat zie, merk en voel je. En juist dat gevoel laat zich lastig in woorden omschrijven.
Dat moet je … voelen.

Neem contact met ons op