Hoe flexibel is jouw werkgever; een bosszilla of een flexilexi?

2021-09-09 12:00:00

Je zou zeggen dat in de uitzendbranche alles flexibel is, helaas is dat in de praktijk niet hoe het gaat. Ook in een flexibele branche kun je te maken hebben met bazen of leidinggevenden die dit niet zijn. In de vakantieperiode kan dit wel eens lastig zijn. Wat doe je met je kinderen? Wie past er op je hond als de vaste oppas op vakantie is? Het kan soms even passen en meten zijn. Hoe flexibel is jouw werkgever hier mee? Word je tegemoet gekomen of moet je het zelf oplossen? We vertellen je onze ervaringen, want Fatima is enorm flexibel als we even omhoog zitten. We willen graag laten zien hoe het ook kan!

Ineke:

‘’Het is vakantieperiode en ik heb zelf twee schoolgaande kinderen. Dit betekent dat het vaak in de vakantieperiode even zoeken is naar waar de kids heen gaan en of het met werk te combineren valt. Hoe vaak ik niet van andere ouders hoor hoe lastig het is om dat allemaal te bolwerken in de zomer zonder al je vakantiedagen op te maken of het risico te lopen dat jij en je partner niet samen op vakantie kunnen. Dan ben ik blij dat ik de afgelopen jaren mijn eigen bedrijf heb gehad en ik me daar geen zorgen over heb hoeven maken.

Sinds dit jaar ben ik natuurlijk weer voor een bedrijf gaan werken, hier bij Anderz. En met Fatima werken is wat dat betreft een verademing voor me. Mijn meiden mochten gewoon mee naar het prachtige Otterlo, en hebben zich ook nog prima vermaakt. Een beetje serie kijken in de kelder op groot scherm of heitje voor een karweitje rondom het kantoor doen. Niks was te gek. Ze zaten er gezellig bij met de lunch en kletsten honderduit. Het mooiste? Ze vroegen in de auto naar huis al of ze binnenkort weer mee mochten.

Het maakt het voor mij makkelijker om mijn werk goed te doen en hoef me geen zorgen te maken over thuis. Mijn werk is af en mijn meiden zijn happy, beter kun je het niet hebben toch?’’

Een mooi voorbeeld van waarom het prettig is als je leidinggevende of werkgever ook naar jou toe flexibel kan zijn. En herkenbaar voor veel ouders denken we. Maar hoef je dan als bedrijf alleen maar flexibel te zijn naar werknemers met kinderen? Of hebben werknemers zonder kinderen ook baat bij een dergelijke aanpak?

Gaia:

‘’Kinderen heb ik niet, maar ook ik kom soms in een situatie waardoor het fijn kan zijn om even een dag vanuit een andere locatie te werken bijvoorbeeld. Het kan iets stoms zijn als naar de dierenarts moeten met een van mijn huisdieren, of iets serieuzers als naar het ziekenhuis moeten met een familielid bijvoorbeeld. Dit is gelukkig nooit een probleem en ik krijg daar van Fatima alle ruimte voor. Naast dat dit heel fijn is, geeft het mij ook het gevoel van saamhorigheid en aandacht voor elkaar. Niet onbelangrijk dus!

Flexibiliteit op de werkvloer geeft mij het gevoel van rust en vrijheid en werkt voor mij tien keer zo prettig dan wanneer alles ‘set in stone’ is en er geen ruimte is voor dingen die privé gebeuren. Het maakt nu eenmaal deel uit van mijn leven. Net zoals voor ieder ander. ’’

Zoals je hier leest is het dus ook voor werknemers zonder kinderen fijn om op deze manier behandeld te worden. En eigenlijk vinden we het niet meer dan logisch dat daar ook geen onderscheid in wordt gemaakt. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Hoe gaat dit bij jullie op werk? En wat zou jullie voorkeur hebben?

Backoffice uitbesteden?


We gáán voor onze klanten. Dat zie, merk en voel je. En juist dat gevoel laat zich lastig in woorden omschrijven.
Dat moet je … voelen.

Neem contact met ons op