Ik heb last van 'ik-ga-op-vakantie-stress'

2021-07-13 09:38:00

Yes, de vakantieperiode breekt bijna aan! De meeste grenzen zijn weer open en inmiddels mogen we weer een hoop. Op Instagram en andere socials zie ik steeds meer prachtige vakantiekiekjes van vrienden en bekenden voorbijkomen. En over een paar weken is het mijn beurt om te gaan (en daar heb ik natuurlijk enorm veel zin in)! Na maandenlange onzekerheid of ik überhaupt kon gaan in verband met corona ben ik nu extra excited. Er is alleen één probleempje… ik heb enorme stress om mijn werk twee weken achter te laten.

Natuurlijk helemaal niet nodig zolang je alles goed regelt, collega’s inlicht en vooruit plant! Maar toch merk ik ieder jaar dat het me stress oplevert. En omdat ik vast niet de enige ben besloot ik een checklist voor je te maken voor hoe je je werk zo goed mogelijk kunt achterlaten voor je op vakantie gaat (ik ben dól op checklists.) Hopelijk helpt het een van jullie om met een geruster hart op vakantie te gaan. Let’s go!

Tip 1: Maak een checklist

Zoals ik al zei ben ik enorm dol op het maken van checklists voor van alles. Helemaal handig om niks te vergeten! Ik heb er zelfs een app voor gevonden die je zowel op je computer als je smartphone kunt installeren en syncen. De app heet Microsoft to do en je kunt er verschillende lijstjes in maken en afvinken. Echt superhandig voor de chaoten of lijstjes-lovers onder ons!

Tip 2: Vooruitwerken

Vooruitwerken is natuurlijk niet in elk beroep mogelijk, maar als het kan is het voor iedereen fijn. Zorg dat je deels of misschien wel helemaal je vakantieperiode covert (voor zover je het werk nu al kunt doen). Zo houd je zelf de touwtjes in handen EN neem je collega’s eventueel extra werk uit handen!

Tip 3: Planning

Maak een aantal weken voor vertrek een planning waar je het vooruitwerken in opneemt, maar maak ook een kleine planning voor als collega’s taken van je moeten overnemen. Zo is voor iedereen duidelijk wanneer wat moet gebeuren.

Tip 4: Een kleine overdracht

Schrijf voor vertrek ook een kleine overdracht. Daarin staat de planning, maar ook eventuele inloggegevens,  hoe bepaalde taken moeten worden uitgevoerd of waar die informatie te vinden is. Zo is alles voor de achterblijvers overzichtelijk en duidelijk.

Zoals ze wel eens zeggen: ‘Voorbereiding is vóór al het andere de sleutel tot succes.’’ Dus daar houd ik me dan ook aan vast voor ik op vakantie ga. Zijn er dingen die jullie anders doen? Of heb je nog een gouden tip voor me voor ik ga? Laat ze me dan zeker weten! 😊

Ik ga in ieder geval alvast aan de slag met mijn checklist, overdracht, de planning en het vooruitwerken. Zodat ik straks onbezorgd op vakantie kan gaan.

Voor wie gaat: ik wens je alvast een fijne vakantie! En wens mij succes met mijn voorbereidingen...

Gaia

Backoffice uitbesteden?


We gáán voor onze klanten. Dat zie, merk en voel je. En juist dat gevoel laat zich lastig in woorden omschrijven.
Dat moet je … voelen.

Neem contact met ons op

Nieuwsbrief


Op zoek naar de meest actuele informatie, recent nieuws en inspiratie over de flexbranche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Met exclusieve interviews en waardevolle tips. Daarmee werken we samen met jou aan een stevige arbeidsmarkt.

Schrijf je vandaag nog in