Liever meer salaris of meer vakantiedagen, wat kies jij?

2021-06-22 10:30:00

Hmm…, een lastige vinden we zelf, want meer geld is natuurlijk fijn, maar vakantie of vrije dagen ook! Door de huidige situatie blijkt nu opeens dat prioriteiten verschuiven. Werkend Nederland wil anno 2021 iets anders. Wij zijn benieuwd: wat heeft jouw voorkeur?

Uit een recent onderzoek van Indeed blijkt dat driekwart van werkend Nederland bereid is een salarisverhoging af te slaan in ruil voor bijvoorbeeld meer vakantiedagen, thuiswerkmogelijkheden en een thuiswerkvergoeding. Nu kijk je daar op dit moment waarschijnlijk niet vreemd van op. We zitten immers al meer dan een jaar in lockdown en werken (en zijn) voornamelijk thuis.

Dit zorgt natuurlijk voor veranderende prioriteiten. Misschien bevalt het je wel goed, die rust thuis tijdens het werken, en zou je dit ook na corona graag een aantal dagen in de week willen blijven doen. Of je hebt gemerkt dat je door de lockdown een flink zakcentje kan sparen en dus liever meer vakantiedagen wil. Allemaal het logische gevolg van de huidige situatie.

Een andere interessante uitkomst van het onderzoek is deze: méér dan de helft van de werkende Nederlanders geeft aan binnen nu en een jaar van baan te willen wisselen. Een heel hoog percentage, zeker voor deze onzekere tijd. Wij denken dat het komt doordat iedereen voldoende tijd heeft gehad om na te denken over waar hij of zijn nu écht gelukkig van wordt.

Herken jij dit zelf ook? Zou jij ook aankomend jaar van baan willen wisselen? Wellicht kunnen we je daarbij helpen! Bekijk onze beschikbare jobs via: www.anderz.jobs !

Backoffice uitbesteden?


We gáán voor onze klanten. Dat zie, merk en voel je. En juist dat gevoel laat zich lastig in woorden omschrijven.
Dat moet je … voelen.

Neem contact met ons op